Background Image
Previous Page  12 / 24 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 12 / 24 Next Page
Page Background

et som började i blygsam skala på 1990-talet har

utvecklats till ett populärt besöksmål som årligen

lockar runt 50 000 besökare till gården, som ligger

vackert mellan skog och sjö i Dagsås.

– Vi drev först ett vanligt lantbruk och hade andra jobb

vid sidan om, berättar Jeanette Carlsson, som tillsammans

med maken Kristian arrenderar gården av Öströö slott. Vi

började fundera på vad vi skulle göra för att kunna ut-

veckla fårskötseln.

UTBREDD FÖRDOM

Marknaden för lammkött var liten, fördomen om att ”det

smakar kofta” var utbredd. Och de fick nobben när de,

som liten lokal producent, försökte få sälja direkt i matva-

rubutikerna:

– Vi tänkte att ”vi struntar i dem och fixar det själva”.

Och fixade det gjorde de… Under åren har verksamheten

vuxit och utvecklats långt mer än de då kunde tänka sig.

30 tackor har blivit 520 som årligen föder runt 900 lamm.

Idiotförklarade i början…

Carlssons har gjort succe!

Det doftar förföriskt från spisen.

Lammgrytan kommer nog att värma

gott i magen. En busslast besökare

väntas till Öströö fårfarm om några

timmar. Utanför i hagarna går fåren

och betar rofyllt under en regntung

himmel, denna höstförmiddag.

12

HALLAND – BÄSTA LIVSPLATSEN